Времето: Валежи от дъжд и сняг

През следващото денонощие времето ще е облачно. В Южна България валежите ще са предимно от дъжд. В по-голямата част от Северна България ще вали сняг, но в западните райони на Дунавската равнина валежът ще е от дъжд и сняг и на места е възможно образуване на поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него в страната ще нахлува студен въздух.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, в югозападните райони – до 5-7 градуса. Максималните температури в Северна България ще бъдат от минус 2 до 0 градуса, в Южна България – между 0 и 5, в югозападните райони ще достигнат до 8-10 градуса. За Пловдив минимална 3, максимална температура 6 градуса.

Над планините ще е облачно, мъгливо и ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от юг- югоизток, ще е умерен, но след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м – около 1 градус.

Във вторник времето ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи. В Северна България ще превалява предимно сняг, в Южна България – дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и температурите в югоизточната половина от страната слабо ще се повишат.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, в югозападните райони – до 5-6 градуса, а максималните – между 0 и 5 градуса, в крайните югозападни райони и по Черноморието ще бъдат до 8-10 градуса.

В сряда валежите ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, в западната и централна част от Дунавската равнина – от дъжд и сняг.

Подобни статии

Top