Времето: Все още слънчево и топло

Днес времето ще бъде слънчево с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб, а в следобедните часове до умерен северозападен вятър. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, а максималните – между 17 и 22 градуса. За Пловдив минимална температура 6, максимална – около 22 градуса.

Над планините ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който по високите части постепенно ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 14 градуса, на 2000 м – около 6 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от юг, който през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 19-22 градуса.

В неделя понижението на температурите ще продължи, като максималните в повечето места ще са 10-15 градуса. До вечерта вятърът ще отслабне, но в понеделник отново ще се усили и след студеното утро през деня отново ще започне затопляне. И през двата дни ще има временни увеличения на облачността, но без валежи.

Подобни статии

Top