Времето: Все още слънчево и топло

gradina (75)

В сутрешните часове в Източна България ще има значителна ниска облачност, на места – и мъгла, но по-късно и там ще се установи слънчево време. След обяд над западните райони и Рило-Родопския масив ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места там ще има краткотрайни превалявания.

Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните – между 25-30 градуса. За Пловдив минимална 16, максимална 29 градуса.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, на места – и мъгла. До обяд небето ще се изясни и ще се установи слънчево време. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 23-24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След пладне над Рило-Родопския масив ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра – около 18 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top