Времето: все още топло, застудяване в четвъртък

През следващото денонощие времето в страната ще се задържи сравнително топло, по-често ще бъде със значителна облачност, а в низините в предиобедните часове – и с намалена видимост. Едва вечерта от запад ще започнат нови превалявания. Ще духа слаб южен вятър.

Минималните температури ще се между 4 и 9 градуса, а максималните – между 11 и 16 градуса. За Пловдив минимална 8, максимална 12 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното.

По високите части на планините ще духа умерен и силен югозападен вятър. Ще бъде предимно облачно, през по-голямата част от деня без валежи. Привечер над планините от Западна България ще завали. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 9-10 градуса, на 2000 м – около 4 градуса.

През нощта срещу сряда валежи ще обхванат Западна България, а в сряда ще завали и в Централна и Източна. Ще бъде все още сравнително топло с максимални температури между 13 и 18 градуса, но по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. След обяд в западните райони валежите ще отслабнат и в повечето места ще спират.

В четвъртък ще духа умерен северозападен вятър. Ще има променлива, често значителна облачност. Очакват се и слаби превалявания, на повече места в Северна България. С понижението на температурите във високите полета е възможно да превали и сняг.

Подобни статии

Top