Времето: Вятърът утихва

Днес преди обяд в западните и централни раойни времето ще бъде слънчево с променлива облачност. В югоизточните райони ще бъде облачно. В следобедните часове облачността и в югоизточните райони ще се разкъса и намалее до слънчево време. Ще родължи да духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между -3 и 2 градуса. Максималните ще бъдат между 5 и 10 градуса. За Пловдив минимална температура 0, максимална 8 градуса.

Облачността ще е променлива, в много райони намаляваща до предимно слънчево. Вятърът ще е умерен от запад, през нощта срещу събота ще стихне. Максималните температури ще са от 2-3 градуса в Лудогорието, до 11-12 градуса в крайните югозападни райони.

Атмосферното налягане ще се повишава. Към края на деня ще достигне средното за януари.

Над планините ще е ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без валежи. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м – около минус 3 градуса.

Над Черноморието, по-значителна ще е облачността в часовете преди обяд, докато след пладне ще има повече слънце. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В събота ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Над останалите райони ще има повече слънце. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните в по-голямата част от страната – между 5 и 10 градуса; по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

В неделя от северозапад облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, в източните райони – до умерен, от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат с 3-4 градуса по-високи, а дневните – почти без промяна.

Подобни статии

Top