Времето днес: дъждовно и застудява

През страната ще премине атмосферен фронт. На много места в Западна България ще завали, а постепенно валежите ще обхванат и останалата част от страната. Най-късно ще завали в Източна България. По-значителни количества се очакват и на места в Централна и Южна България.

През по-голямата част от деня ще духа слаб, в източните райони – умерен вятър от юг-югозапад и температурите там ще останат най-високи. След пладне вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква студен въздух. Минималните температури ще са между са между 6 и 11 градуса. Максималните ще са в широк интервал от 9-10 градуса в северозападните райони до 17 – 18 градуса в югоизточните райони. За Пловдив минимална 8, максимална 14 градуса.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър, който привечер ще се ориентира от запад северозапад и с него ще прониква студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, а на 2000 метра около 4 градуса.

 

Подобни статии

Top