Времето: До обяд слънчево, следобед с превалявания

Днес до обяд облачността ще е незначителна и времето ще е слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи в Пловдив не се очакват. В западната половина на страната, ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 13 и 18 градуса.

Минималните температури ще са малко по-ниски, предимно между 2 и 7 градуса, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 12 и 17 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за март, съобщават от НИМХ-БАН.

Над планините ще има променлива облачност, значителна над масивите в Западна България, където на места ще превали слаб дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа предимно умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Във вторник сутринта все още на отделни места в източните райони ще превалява дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Облачността от запад на изток бързо ще намалее до предимно слънчево. Дневните температури ще са още малко по-високи.

В сряда облачността отново ще се увеличи. На отделни места, главно в Северна България, ще превали слаб дъжд.

Подобни статии

Top