Времето: Дъждовно и по-студено

Проливен дъжд се изля над Пловдив

В сутрешните часове днес облачността ще се увеличава и вплътнява. В югоизточните райони ще завали дъжд, който до обяд ще обхване Родопите и южните райони на Тракийската низина. В следобедните часове валежите ще обхванат централните райони на Тракийската низина и югоизточните райони, като на места валежите ще се усилват и ще бъдат значителни като количества. Процесът ще продължи и през нощта, но валежите ще отслабват.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който ще понижава температурите. През деня те ще бъдат без дневен ход и ще бъдат между 7 и 12 градуса. За Пловдив минимална температура 7 градуса, максимална до 12 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава.

В планините ще е облачно, по билата мъгливо, с валежи от дъжд, а над 2000 м и от сняг. Вятърът ще е предимно умерен от югоизток. Температурата през деня на 1200 м ще достигне около 7 градуса, на 2000 м – около 2 градуса.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен до силен североизточен вятър. Ще е облачно и дъждовно. Максималните температури ще са в интервал 12-14 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

Подобни статии

Top