Времето: Есента настъпва с облаци и дъжд

Астрономическата есен настъпва днес точно в 11.20 ч. Тя идва с облачно време, прогнозира НИМХ при БАН. На места в Родопите и южните райони на Тракийската низина ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса, за Пловдив минималната температура ще бъде 16 градуса, а максималната 23 градуса. Над града под тепетата се очакват и валежи.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за септември и няма да се променя съществено.

Над планините ще има значителна облачност, а билата ще са в мъгла. Главно в Рило-Родопската област ще превалява краткотраен дъжд, на места – с гръмотевици. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне до 18 градуса, на 2000 м – около 11 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с превалявания от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са в интервал 24-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В четвъртък над страната ще има предимно значителна облачност. На места ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, постепенно ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните – между 21 и 26 градуса.

В петък, след временно разкъсване и намаление на облачността, от запад отново ще се заоблачава; на места в Западна България ще има валежи, в отделни райони – интензивни и значителни по количество.

Подобни статии

Top