Времето: Жега!

fontan

Жълт код за много горещо време обяви НИМХ при БАН за 24 области в България за днес. Само в 4 от областите, кодът остава зелен. Това са Смолянска, Бургаска, Варненска и Добричка области.

Времето отново ще бъде слънчево и горещо, с максимални температури между 33 и 38 градуса. За Пловдив максималната температура ще достигне до 35 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за юли.

Над планините ще бъде слънчево. По билата ще духа слаб до умерен северен вятър. Ще бъде топло, с максимална температура на височина 1200 м около 27 градуса, на 2000 м – около 20 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с характерния бриз. Максималните температури ще бъдат малко по-ниски – от 28 до 30 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса по северното крайбрежие и 26 градуса по южното. Вълнение на морето 2-3 бала.

През следващите дни времето ще се задържи без съществена промяна – предимно слънчево, около и след обяд – горещо. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка.

И във вторник максималните температури ще останат между 33 и 38 градуса, в сряда ще се понижат с градус-два. По-ниски ще са температурите по Черноморието, максималните – между 27 и 30 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top