Времето: Жълт код за бурен вятър, дъжд и на места сняг

времето, дъжд

Жълт код за силен северозападен вятър, който ще донесе по-студен въздух, е обявен в цялата страна. Кодът е в сила за всичките 28 области, а средната му скорост ще бъде 14-19 м/сек с пориви до 22-24 м/сек. Само в Пернишка област и София-град ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад със средна скорост 7-10 м/сек и пориви до 15 м/сек.

И днес в сутрешните часове валежите от дъжд ще продължат, като заради понижението на температурите на моменти, по високите полета в западната част на страната, дъждът ще преминава в сняг. По-значителни ще бъдат количествата дъжд в западните Родопи и западните райони на Тракийската низина и Средна гора, а сутринта – в югоизточните райони.

Следобед, от запад на изток валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса.

В Пловдив ще бъде облачно и през деня ще превалява. Минималните температури ще бъдат между 2 и 5 градуса, а максималните – около 15-16 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за април, но ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг, но от запад те ще започнат да спират. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м – минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде хладно, ветровито, облачно и дъждовно. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 12-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Подобни статии

Top