Времето: Жълт код за жеги в 24 области

Жълт код за опасно високи температури е обявен за 24 области и днес, съобщиха от НИМХ към БАН. Само в четири области кодът остава зелен, а температурите ще са малко по-ниски. Това са Смолян, Бургас, Варна и Добрич.

Днес отново ще е слънчево и горещо. Над западните райони от страната облачността временно ще се увеличи. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 32-37 градуса. За Пловдив до 36 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец юли и ще остане без промяна.

Жълт код заради опасни горещини е обявен за областите София-град, София-област, Перник, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Русе, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил.

Над планините ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен предимно източен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 25 градуса, на 2000 м – около 20 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 26 до 28 градуса. Температура на морската вода ще е 24-27 градуса. Вълнение на морето около 2 бала.

Подобни статии

Top