Времето: Жълт код за обилни валежи в Пловдив

времето

Жълт код за обилни валежи е обявен за Пловдив и още 17 области в Западна и Централна България за днес. В Източна България също ще превалява, но засега там няма опасност от проливни дъждове.

Силен дъжд ще вали освен в Пловдив, също във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, София-град, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Пазарджик. Засега наводнения не се очакват.

Днес ще преобладава облачно и дъждовно време с превалявания от дъжд. Вятърът ще е от североизток – изток и ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса. Максималните ще се понижат още и ще бъдат между 7 и 12 градуса. За Пловдив минимална температура 7, максимална 12 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за март, след обяд ще се повишава.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1200 метра – дъжд. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра – около минус 2°.

Над Черноморието ще е облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 9° до 12°. Температурата но морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

 

Подобни статии

Top