Времето: Жълт код за поледица и вятър в 15 области

Силен вятър и поледици ни очакват днес. Жълт код е обявен в 15 области на страната. Вятър и поледица ще има в Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Силен вятър ще духа също в областите Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Само поледица се очаква в областите Видин, Враца и Монтана.

Днес времето ще е облачно и през деня отново ще вали дъжд. Вятърът ще се преориентира от северозапад и ще нахлува по-студена въздушна маса. Минималните температури ще бъдат между -2 и 2 градуса. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. За Пловдив минимална 0, максимална 5 градуса.

В планините дъждът ще премине в сняг, но сериозна снежна покривка няма да натрупа. Привечер валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. През нощта и в сутрешните часове ще духа умерен до силен югоизточен вятър, а по-късно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили още. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 8 до 12 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подобни статии

Top