Времето: Жълт код за силен вятър в цялата страна

Силен вятър в цялата страна за днес

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна без област Видин, съобщиха от НИМХ на БАН. Ще духа силен вятър от юг-югозапад с пориви до 25-30 м/с. Кодът е в сила за областите Монтана, Варна, Бургас, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Враца, Плевен, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Хасково, Габрово, Велико Търново, Сливен, Търговище, Ямбол, Шумен, Добрич, Силистра, Разград, Русе.

Ще преобладава облачно време. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има през деня на места в Северна България и в източните райони.

По-късно след обяд в югозападните райони ще завали дъжд. През нощта валежите ще обхванат Западна България. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните между 8 и 13 градуса. За Пловдив минимална 0 градуса, максимална до 12 градуса.

В планините ще има значителна облачност. След обяд на места в Пирин и Родопите ще превали слаб сняг. Ще духа бурен юг, югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, а на 2000 метра – около 1 градус.

Подобни статии

Top