Времето: Жълт код, термометърът пада до -18 градуса

Жълт код за опасно ниски температури обяви за днес НИМХ към БАН за 16 области. Жълтият код е в сила за областите Кюстендил, Перник, София – град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен и Силистра. В тези райони температурите ще бъдат между -18 и -19 градуса.

През деня времето ще бъде слънчево, но в сутрешните часове и много студено. Предимно тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 18 и минус 13 градуса. Максималните температури ще бъдат между минус 11 и минус 6 градуса. За Пловдив минимална температура -10, максимална до -1 градус.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има над Родопите и Пирин, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър и с него температурите ще са повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб южен вятър. Ще се затопли, максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подобни статии

Top