Времето: Заоблачава се.

Днес до обяд облачността ще обхване цялата страна. След обяд ще започнат слаби валежи от дъжд. В крайните южни райони на Рило Родопската част през нощта валежите ще се усилят. Вятърът ще е слаб от юг. Дневните температури ще се повишат още с няколко градуса.

Максималните температури в западната половина от страната ще се понижат с 3°-4° и в повечето места ще са от 6° до 9°, в източната ще останат високи до 12°-13°.  Минималните температури сутринта ще са между минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното.

Над планините ще бъде облачно, а по билата и мъгливо. Около пладне по високите части на Рила и Пирин ще завали сняг, а след пладне вече и над Витоша и Западна Стара планина. Под 1700-1800 м преваляванията ще са от дъжд. Вятърът по билата ще е силен, от южната четвърт.

В планините от Западна България ще настъпи слабо захлаждане. Дневна температура на 1200 м около 5°, на 2000 м – около 1°.

По Черноморието още преди обяд ще се заоблачи, но ще завали едва през нощта. Вятърът по крайбрежието ще е от юг-югоизток. Максималните температури ще са до 8°-10°. Температурата на морската вода е около 4°, вълнението ще е 2-3 бала.

Подобни статии

Top