Времето: Започва захлаждане

Днес времето ще бъде облачно. Преди полунощ в западните райони на Тракийската низина и Родопите ще завали дъжд. Вятърът през нощта ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните – между 15 и 20 градуса, като по-високи ще бъдат в югоизточните райони. За Пловдив минимална 10, максимална 18 градуса.

По Черноморието ще бъде облачно, след обяд и привечер с валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса. Температурата на морската вода е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно. След обяд ще превали слабо над западните части от Стара планина. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се понижат слабо и максималната на височина 1200 метра ще е 16 градуса, на 2000 метра – около 11 градуса.

През нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително и максималните няма да надхвърлят 11 – 16 градуса. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи.

В четвъртък вятърът ще отслабне, временно ще се ориентира от изток-североизток. Ще се понижат и минималните температури. Над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна. След временно спиране, по-късно през деня от югозапад, валежите ще се активизират.

Подобни статии

Top