Времето: Застудява, валежи от сняг

Времето през уикенда

Днес вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и с него ще нахлува по-студен въздух. В централните и западни райони времето ще бъде слънчево с разкъсана облачност. Облачно ще бъде времемето в югоизточните райони.

След обяд облачността ще се увеличи и ще обхване целият район на Южна България. На места в следобдените часове и привечер ще завали слаб дъжд, а в районите, близки до Стара планини, Средна гора и Родопите ще има слаби превалявания от сняг.

Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. В Пловдив минималната температура ще бъде минус 3 градуса, а максималната – до 6-7 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното, повишавайки се още.

Над планините от Западна България преди обяд ще е все още слънчево, но по-късно през деня ще настъпи увеличение на облачността. Главно по северните склонове ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е умерен, над Централна и Източна Стара планина, както и в Източните Родопите – силен от североизток. На 1200 м н. в. се очаква температура през деня около минус 1 градус, на 2000 м – около минус 6 градуса.

Подобни статии

Top