Времето: Затопляне

Времето днес ще бъде слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България. В сутрешните часове на места в северозападните райони ще има мъгла. В Източна България все още ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури ще бъдат между минус 3 и минус 8 градуса, в северозападните райони – до минус 10 градуса; максималните – в повечето места между 4 и 9 градуса, в районите с мъгла – около 0 градуса. За Пловдив минимална -3, максимална до 9 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца

Над планините ще е слънчево. Ще духа умерен, в Източна Стара планина и Странджа – до силен, североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е минус 1 градус, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

В събота над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Източна България, а преди обяд – и на места в равнините, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – до умерен, северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а максималните – между 3 и 8 градуса.

В неделя на много места в равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време, в отделни райони – с ръмежи. Предимно слънчево ще бъде над планинските райони.

Подобни статии

Top