Времето: Захлаждане и дъжд

Днес в централните и източни райони на Тракийската низина, Родопите, Странджа Сакар и районите, близки до Стара планина, времето ще бъде облачно с валежи от дъжд по-съществени в югоизточните райони. В западните райони ще има променлива облачност. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който към обяд в югоизточните райони ще се ориентира от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална температура 8, максимална 14 градуса.

Атмосферното налягане ще остане около и малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще е предимно облачно. В старопланинския район, Родопите и Странджа ще има краткотрайни и предимно слаби превалявания, като по най-високите части ще превали сняг. Вятърът по билата ще е умерен и силен – от север. Температурите ще се понижат. На 1200 м температурата ще е около 4 градуса, на 2000 м – около минус 3 градуса.

В сряда ще се задържи хладно и предимно облачно, на много места с превалявания. Вятърът ще отслабне, но ще остане от север. През нощта срещу четвъртък облачността ще се разкъса и чувствително ще намалее.

В четвъртък ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. Ще бъде почти тихо и минималните температури ще са по-ниски в сравнение с предишните дни, а дневните ще се повишат.

Подобни статии

Top