Времето: Значителна облачност и валежи от дъжд

 Облачността ще е значителна, на отделни места в югозападните райони ще има валежи от дъжд.

В по-голямата част от страната ще е тихо, по Черноморието със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, София – около 7°. През деня облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България – купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони, ще са временно интензивни. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, в София – около 17°.

В Пловдив и Асеновград ще има значителна облачност с дъжд. Минимални температури около 11 градуса, а максимални – 18 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд ще е по-ниско от средното за месеца, вечерта ще започне да се повишава.

Над планините

облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област – значителни по количество. В планините в Източна България ще е почти без валежи. По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието

облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 55 мин. и залязва в 20 ч. и 42 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 37 мин.

Луната в София залязва в 2 ч. и 12 мин. и изгрява в 11 ч. и 31 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.