Времето: Идват дъждове

Днес на места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Към обяд те ще достигнат източните райони. От запад на изток временно валежите ще спират. По-късно през деня отново в западните и централни райони ще завали дъжд , като привечер на места валежите ще бъдат значителни. Ще духа умерен североизточен вятър , който през нощта ще се усили и ще понижи температурите. Максималните температури ще бъдат между 21 и 26 градуса , като по-високи ще бъдат в югоизточните райони. За Пловдив до 24 градуса.

Атмосферното налягане ще остане по високо от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м – около 8.

Над Черноморието облачността ще е значителна, със слаби валежи в следобедните часове. Ще духа умерен източен вятър. Ще остане топло с максимални температури между 23 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В петък и събота валежите ще продължат. През нощта срещу петък на места в в северозападната част от страната валежите ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

В петък значителни валежи ще има в Централна България. В западните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните – ще остане умерен, от изток.

През нощта срещу събота и в събота зоната с по-значителни валежи ще се премества на изток. В събота в източните райони вятърът ще се ориентира от североизток. От запад ще започне подобрение на времето – валежите ще спират, по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява.

Подобни статии

Top