Времето: Леко понижение на температурите

marica bilki2

Днес все още на места ще има слаби превалявания, но от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще се преориентира от северозапад. През страната ще премине размит студен фронт. През деня на отделни места ще паднат краткотрайни валежи придружени от гръмотевици. Привечер се очаква намаление на облачността. Температурите ще се понижат с 3-5 градуса. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса. За Пловдив – до 27 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца.

Над планините облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни превалявания, по-значителни и придружени с гръмотевици над Рило-родопската област. Ще духа умерен, на моменти и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м – около 19 градуса, на 2000 м – около 13 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места главно по северното крайбрежие със слаби превалявания. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 25-26 градуса, температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top