Времето: Мартенско – през февруари

След валежите през нощта от дъжд в Южна България и сняг на по-високите места в Родопите, валежната зона ще се изтегли в югоизточните райони. В целия район на Южна България ще духа до умерен северозападен вятър. До обяд валежите ще спрат. След обяд временно облачността ще се разкъса до слънчево време. Привечер от запад отново ще настъпи увеличение на облачността. На места в Рило-Родопския масив ще превали слаб сняг. Вятърът ще отслабне.

Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Максималните им стойности ще варират между 8 и 13 градуса. За Пловдив също се очакват валежи, минимална температура 6, максимална до 12 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, но ще се повишава.

В Планините ще духа умерен до силен западен вятър. Облачността ще намалее, но след обяд над Рило-Родопската област отново ще се увеличи. На отделни места по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 3 градуса, а на височина 2000 метра – около -5 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее и в следобедните часове ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по южното крайбрежение все още ще има превалявания. Ще духа слаб, по северното  крайбрежие умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде между 2 и 3 бала.

Подобни статии

Top