Времето: Март завършва с летни температури

Времето днес ще бъде слънчево с разкъсана облачност. В следобедните часове временно ще има увеличение на облачността. Преди полунощ облачността ще намалее до изясняване. Ще духа слаб югозападен вятър, а в западните райони вятърът ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса.  Максималните ще са в границите между 15 и 20 градуса.

За Пловдив се очаква разкъсана облачност до слънчево време. Минималната температура ще бъдат около 6 градуса, а максималната ще достигне до 20-21 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад. Максималните температури ще са 17-19 градуса, температурата на морската вода е около 10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 4 градуса.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време, в петък – с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Температурите ще се повишат още и в петък минималните ще са между 8 и 13 градуса, а максималните – между 23 и 28 градуса.

Подобни статии

Top