Времето: Мрачно и мъгливо

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно и мъгливо. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта в равнините ще се подобри, най-късно  западната част от Горнотракийската низина, временно ще се затопли. На отделни места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°. През нощта срещу понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В Пловдив и Асеновград ще е мрачно и мъгливо, а температурите ще са между 2° и 8°.

Над планините ще преобладава облачно време и на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 8°, на 2 000 метра – около 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо. През деня ще се появи до умерен вятър от запад-югозапад, видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Максималните температури на въздуха ще са близки до температурата на морската вода: 11° – 13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за ноември – ще се понижава.

Подобни статии

Top