Времето: Мъгливо, в планините - разкъсана облачност - DC news

Времето: Мъгливо, в планините – разкъсана облачност

През следващото денонощие в равнините и низините отново ще има мъгла или ниска слоеста облачност. На места ще преръмява слабо. В следобедните часове ще настъпи подобрение на видимостта. Повече слънчеви часове ще има в планинските райони, където облачността ще е висока.

Ще бъде почти тихо, в Североизточна България – със слаб юг-югоизточен вятър. Минимални температури – между 5 и 10 градуса, максимални – от 10-11 градуса в районите с трайна мъгла, до 16-17 градуса – в Предбалкана. В Пловдив минималната температура ще бъде около 7 градуса, максималната – 13 градуса.

Атмосферното налягане няма да се промени съществено и ще бъде около и малко над средното за месеца. За Пловдив – 1001 hPa.

Над планините облачността ще е разкъсана. Ще духа слаб южен, по високите върхове – до умерен, вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м – около 7 градуса.

В сряда ще преобладава облачно време, на места отново с намалена видимост, възможно е да преръмява. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. В четвъртък от югозапад ще започнат валежи, предимно слаби, а през нощта ще обхванат по-голямата част от страната.

Подобни статии

Top