Времето: Мъгливо и облачно

Днес времето ще бъде облачно и мъгливо. Минималните температури ще бъдат между -4 и 2 градуса. В следобедните часове главно в югоизточните райони ще се появи североизточен вятър, който привечер ще се усили. Ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат. На отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. За Пловдив минимална -2, максимална температура 5 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември – слабо ще се повиши.

Над планините ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 0 градуса, на 2000 м – около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но само на изолирани места, главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат в интервал между 4 до 8 градуса. Температурата на морската вода е 8-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала с тенденция на усилване.

Подобни статии

Top