Времето: Мъгливо, със слаб дъжд

Днес в сутрешните часове видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб южен вятър. Ще преобладава облачно време. Слаби превалявания от дъжд ще има главно в южните и източни райони.

Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще бъдзат между 7 и 12 градуса. За Пловдив минимална 3, максимална 10 градуса.

Над планините ще бъде облачно, по билата – мъгливо и главно в масивите от Южна България ще превалява дъжд, над 1800-2000 метра – слаб сняг. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

В сряда времето ще се задържи предимно облачно. Временни разкъсвания на облачността ще има главно над Североизточна България. Ще продължи да превалява дъжд, на повече места в южната половина от страната. Вятърът ще е слаб, в източните райони умерен от юг-югоизток.

В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще намалее, над по-голямата част от страната и до слънчево време. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

Подобни статии

Top