Времето: Мъгли сутрин, слънце следобед

Жълт код обяви НИМХ при БАН за 11 области заради гъста мъгла. Кодът е в сила за областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. В котловинните полета и равнините части на тези области ще има условия за образуване на трайна мъгла с видимост до 500 метра.

Пловдив не е сред областите с опасност от мъгливо време, но и тук е възможно намаление на видимостта в сутрешните часове.  На места в Тракийската низина ще има мъгла. Минималните температури ще бъдат между -3° и 2°. В следобедните часове времето ще бъде слънчево. Почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°. За Пловдив минимална температура -3°, максимална 10°.

На много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°.

В следобедните часове мъглата ще се разсейва, а облачността ще се разкъсва. Слънчево ще бъде в планинските райони, там ще бъде и по-топло. Ще се задържи тихо. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°, по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла.

Над планините ще е предимно слънчево и по-топло. Ще е почти тихо, само по най-високите върхове ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра около 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. На места в сутрешните часове видимостта временно ще бъде намалена. Ще е почти тихо. Ще се затопли, максималните температури ще са между 11° и 13°.

Подобни статии

Top