Времето: Най-накрая се затопля!

В ранните сутрешни часове в югоизточните райони може да превалява сняг. През деня постепенно валежите ще спрат, а в следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. След обяд ще се появи северен вятър, който в югоизточните райони ще бъде до умерен. Минималните температури ще бъдат между -9 и -4 градуса. Максималните ще варират между -2 и 3 градуса. За Пловдив минимална температура -4, максимална до 3 градуса.

Атмосферното налягане сутринта ще е малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се повишава.

В планините ще суха силен и бурен северен вятър. Ще има снеговалежи, които през деня постепенно ще спрат. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около минус 4 градуса, на 1200 метра – около минус 1 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще вали сняг, който до обяд ще спре, а към края на деня и облачността ще се разкъса. Сутринта ще духа слаб северозапад вятър, който постепенно ще се ориентира от север и ще се усили. Максимални температури 2 до 4 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Подобни статии

Top