Времето: Облаци и дъжд

Днес времето ще бъде облачно. На места в следобедните часове и преди полунощ ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър , който привечер ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.

В Пловдив ще е облачно, но топло. Минималната температура ще е около 6-7 градуса, а максималната до 19 градуса.

Атмосферното налягане ще е около средното за март и ще се понижава.

Над планините ще е предимно облачно, но след обяд над масивите от Южна България облачността временно ще се разкъса. На много места ще превали слаб дъжд, над 2000 метра – слаб сняг. Ще духа силен, по билата – до бурен вятър от запад-югозапад, но след обяд постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 4.

Над Черноморието ще е предимно облачно със слаби превалявания, главно в северните райони. Ще духа слаб до умерен вятър, по Северното Черноморие предимно от изток, а по Южното от югозапад. Максималните температури ще са от 8-11 градуса по северното крайбрежие до 17-20 по южното. Температурата на морската вода ще бъде 8-9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

 

Подобни статии

Top