Времето: Облаци и дъжд

Облачно с превалявания

Днес ще бъде предимно облачно. С временни прекъсвания на много места ще има превалявания от дъжд. Привечер и през нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и в Югозападна България ще има по-значителни количества. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, максималните в Северна България – между 5 и 10 градуса, в югоизточните райони – до 16 градуса. За Пловдив минимална температура 9, максимална 15 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 12 до 16 градуса, температурата на морската вода 13-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е облачно, по билата често мъгливо. Ще превалява дъжд, над 2000 м – сняг. Ще духа умерен, по билата силен вятър от югозапад. Максималната температура на 1200 метра около 9 градуса, на 2000 метра около 3 градуса.

В четвъртък от запад на изток валежите ще отслабнат и ще спрат. В Северна България ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и дневните температури там ще останат доста по-ниски от тези в Южна.

В петък вятърът ще стане източен и отново ще се усилва; валежите също ще се усилят. Температурите и в Южна България ще се понижат.

Подобни статии

Top