Времето: Облаци, слънце и дъжд

След слабите валежи през нощта днес от запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Привечер отново облачността ще се увеличи. На места в Родопите ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен източен вятър. През нощта срещу събота превалявания ще има на повече места в страната.

Минималните температури ще бъдат между -1 и 4 градуса. Максималните ще бъдат между 7 и 12 градуса. За Пловдив минимална температура 3, максимална до 12 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – през деня ще остане без съществена промяна, но привечер ще започне да се понижава.

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има слаби превалявания над 1700-2000 м – от сняг, в по-ниските части – от дъжд. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра – плюс 2 градуса.

По Черноморието ще има значителна облачност, до обяд със слаби превалявания от дъжд. След временно спиране, привечер по Южното Черноморие отново ще започнат превалявания. Максималните температури ще са между 7 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Подобни статии

Top