Времето: Облачността се разкъсва, слънцето ще се покаже

Днес облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Валежите ще спрат. Над Северна България все още ще бъде облачно и дъждовно, но валежите ще са по-слаби. Вятърът ще духа от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

В Пловдив днес валежи не се очакват. Ще има разкъсана облачност, слънцето също ще се покаже. Минималната температура ще бъде 6, максималната ще достигне до 13-14 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През деня слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места по високите части ще превали сняг. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 2.

Над Черноморието облачността ще се разкъса и временно намалее. По северното крайбрежие не е изключено да превали. Вятърът ще е слаб, предимно от югозапад. Максималните температури ще са от 9-10 градуса по северното крайбрежие до 14-15 по южното. Температурата но морската вода ще е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подобни статии

Top