Времето: Облачно, в сутрешните часове – дъждовно

Времето днес в Пловдив ще бъде облачно с валежи от дъжд и намалена видимост. Ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса.

В следобедните часове валежите ще спрат, а в западните райони ще настъпи разкъсване на облачността. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.

Около и след обяд от югозапад в цялата страна валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони.

В Северна България ще духа до умерен, по Черноморието и временно силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До вечерта вятърът, постепенно ще отслабва и ще се ориентира от север.

Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните – между 5 и 10 градуса, в Югозападна България – до 15 градуса.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава, съобщават от НИМХ-БАН.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд над масивите от Югозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 6 градуса, на 2000 м – около 3 градуса.

Подобни статии

Top