Времето: Облачно и дъждовно, иде студ

Предупредиха за порои и наводнения в Югоизточна България

Времето ще е облачно и още сутринта в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще завали дъжд. В северозападните райони и по високите полета на Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Почти без валежи ще остане в източните райони на страната. Вятърът ще е до умерен от югоизток . Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните в повечето места ще бъдат между 5 и 10 градуса, в югоизточните райони с градус-два по-високи. За Пловдив минимална температура 4, максимална 8 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава. Ще е по-ниско от средното за март.

По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 7-10 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса.

В планините ще е облачно, с превалявания от сняг, главно в масивите от Западна и Централна България. Вятърът ще е от юг, югоизток силен, по откритите високи части до бурен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра – около минус 2 градуса.

В петък ще е облачно и дъждовно, на места, главно в източната половина от страната и Рило-Родопската област валежите ще са значителни. В Западна България дъждът ще премине в сняг. Преди обяд в Източна България все още ще духа югозападен вятър и там ще е топло, докато в Западна България вятърът ще е от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

До вечерта в цялата страната вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а максималните ще са в широки граници: от 0-2 градуса в Северозападна България до 13-14 градуса на места в Югоизточна.

В събота ще духа умерен и временно силен североизточен вятър с него ще застудява още. Валежите ще отслабнат, но почти навсякъде дъждът ще премине в сняг.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top