Времето: Облачно и дъждовно

Времето днес ще бъде облачно. През деня от запад ще започнат валежи от дъжд, които ще се усилват. По-значителни количества се очакват в Родопите. Ще духа слаб североизточен вятър. В следобедните часове вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Привечер и през нощта срещу неделя валежите ще спират, а от запад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. Максималните ще варират между 5 и 11 градуса. За района на Пловдив се очаква дъжд, минималната температура ще е 6, максимална 10  градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и с валежи, над 1200 м – от сняг, но привечер с понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. Ще духа умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 3 градуса, на 2000 м – около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, но след обяд и привечер само по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд вятърът ще се ориентира от север-северозапад и през нощта срещу неделя временно ще се усили. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Подобни статии

Top