Времето: Облачно и по-студено

vremeto

Днес облачността от изток ще се увеличава, като по-значителна ще бъде в югоизточните райони. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. От североизток с умерен вятър ще нахлува по-студен въздух. Възможно е на отделни места в източните райони и Родопската област да превали съвсем слабо. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса. За Пловдив минимална 4, максимална 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното.

Над планините по-често ще е със значителна облачност. Възможно е на места в Родопската област, както и по северните склонове на Стара планина, слабо да превали. Вятърът по билата ще е умерен до силен от североизток-изток. Дневните температури ще се понижават и на 1200 м ще паднат до около 5 градуса, на 2000 м – около 1 градус.

По Черноморието ще духа умерен вятър от североизток. Облачността ще е по-често значителна, но почти без валежи. Максималните температури ще са около 15 градуса, близки до температурата на морската вода. С тенденция на усилване на морското вълнение до 3-4 бала.

В събота ще духа до умерен, в Югоизточна България – временно до силен, вятър от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат. Облачността ще е предимно значителна, почти без валежи.

В неделя облачността над западната половина от страната ще намалее, над източната ще се задържи значителна. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните – между 8 и 13 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top