Времето: Облачно, на места – превалявания

mygla

Днес ще бъде облачно, но само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. В равнините и низините ще има мъгла, като временно подобрение на видимостта ще настъпи в часовете около обяд. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър.

Минималните температури ще са от 0 градуса на места в Дунавската равнина, до 9-10 градуса в крайните югоизточни райони, а максималните ще са предимно между 7 градуса и 12 градуса, в районите с трайна мъгла – към 2-3 градуса. За Пловдив минимална температура 0, максимална 12 градуса.

Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно, често и мъгливо. На отделни места ще превали слаб дъжд, по върховете на Рила и Пирин – сняг. Ще духа умерен, по високите части временно и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7 градуса, на 2000 м – около 1 градус.

В сряда и четвъртък преносът на въздушни маси над страната ще е от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло за втората половина на януари. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. Ще има слаби превалявания, на повече места в Южна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните – между 7 и 12 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top