Времето: Облачно, но все още топло

vreme2

Днес преди обяд времето ще се задържи без съществени промени – ниска слоеста облачност и и намалена видимост. В следобедните часовие ще се появи слаб до умерен югоизточен вятър. Временно облачността ще се разкъса и намалее, видимостта ще се подобри и ще има слънчеви часове. Максималните температури ще бъдат между 15 и 20 градуса.

За Пловдив минимална температура 10 градуса, максимална – до 20 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и вече ще е по-ниско от средното за октомври.

В сутрешните часове на много места в планините ще има мъгла, която до обяд ще се разсее, за да се установи слънчево време. Ще духа слаб, по високите части – умерен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е 17 градуса, а на 2000 м – около 12 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над северното крайбрежие, без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода ще е 17-19 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Във вторник облачността ще се увеличи. В северозападните райони ще започнат валежи и там дневните температури ще останат най-ниски – около 14-15 градуса. В Източна България вятърът ще бъде от югоизток и на места максималните температури ще достигнат 20-22 градуса.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат значително. Ще преобладава облачно време, на много места с валежи.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top