Времето: Облачно със силен вятър

esen (1)

Днес времето ще бъде облачно. Ще духа силен, в югоизточните райони бурен югозападен вятър. Привечер и преди полунощ в западните райони, както и в южните и югоизточни райони на Родопите ще има валежи от дъжд.  Минималните температури ще бъдат високи – между 8 и 13 градуса. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса. За Пловдив минимална температура 12, максимална 21 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 3,4 бала.

Над планините ще бъде облачно и дъждовно. По високите части на Рила и Пирин ще превалява и сняг. Ще духа бурен, по високите и открити части и до ураганен югозападен вятър. До вечерта валежите ще спрат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

В началото на следващата седмица вятърът в източните райони ще отслабне, но ще остане предимно от юг. Ще има значителна облачност и валежи от дъжд. Температурите ще се понижат и в по-голямата част от страната минималните ще са между 7 и 12 градуса, а максималните – между 10 и 15 градуса.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top