Времето: Оранжев код за Пловдив и областта

Валежите в повечето места днес ще продължат, но вече ще са по-слаби, предимно от сняг, в крайните югозападни райони и на места в Източна Тракия от дъжд. За областите Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали остава обявен оранжев код.

Почти без валежи ще остане в най-източната част от страната, където ще има и слаби разкъсвания на облачността. Там ще продължи да духа умерен и силен вятър от североизток, в останалата част от страната ще е предимно умерен.

Температурите ще остават почти без промяна. Сутринта ще са между минус 4° и 1°, в близост до морското крайбрежие до 4°-6°, максималните в повечето места от -1° до 5°-6°.

В Пловдив минималните температури ще бъдат между -4 и 0 градуса. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса , като по-високи ще бъдат температурите в местата с валеж от дъжд.

Атмосферното налягане ще се задържи по високо от средното за месеца.

В планините ще продължи да превалява сняг, но вече по слаб. Вятърът по билата ще е умерен и силен, предимно от изток. Ще бъде с намалена видимост. Температурата на 1200 м.н.в ще е около минус 4°, на 2000 м. около минус 8°.

Подобни статии

Top