Времето: Оранжев код за силен вятър в 8 области, за Пловдив кодът е жълт

Ще бъде предимно облачно.

Валежи от дъжд ще има на места в Южна България, значителни след обяд и през нощта срещу понеделник в Рило-Родопската област. Вечерта ще завали и в Северозападна България, но там валежите ще са слаби. Вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен и бурен, само в западната половина от Дунавската равнина ще е слаб до умерен. Ще се задържи топло за февруари с максимални температури между 14° и 19°, в София – около 16°.

В Пловдив и Асеновград се очаква значителна облачност с валежи от дъжд. Температурите ще се понижат и максималните ще са около 14 градуса. Сутрешните температури9 остава високи и минималните ще са около 9 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

В планините

ще бъде предимно облачно. Главно в Рило-Родопската област ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 метра – от сняг. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

По Черноморието

Предимно облачно ще бъде и по Черноморието, но без валежи. Ще духа силен и до бурен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето по южното крайбрежие ще бъде 2-3 бала, а по северното 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 30 мин. и залязва в 17 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 22 мин.

Луната в София изгрява в 8 ч. и 36 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Фаза на луната: един ден след новолуние.