Времето: Остава облачно и дъждовно

Днес времето ще продължи да бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб вятър от изток. Привечер облачността ще се разкъса и валежите ще спрат. Температурите ще останат без промяна. Минимални температури между 4 и 9 градуса, а максимални между 10 и 15 градуса. За района на Пловдив минимална температура 8, максимална 12 градуса.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за ноември и с преминаването на средиземноморски циклон ще продължи да се понижава.

Над планините ще е облачно, по билата мъгливо. Преваляванията от юг на север ще са в процес на спиране. На височина над 2000 м, а в Западна Стара планина и в ниските планински райони валежите ще са от сняг. Вятърът ще е предимно от запад-югозапад – умерен, по върховете и силен. Вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е 4 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни ще са количествата по северното крайбрежие. Временни разкъсвания на облачността ще има над южните райони. Вятърът преди и около обяд ще бъде умерен и силен от изток-североизток, в следобедните часове ще отслабне. Максимална температура на въздуха – от 13 до 16 градуса, тази на морската вода е 13-14 градуса, вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Подобни статии

Top