Времето: Остава облачно и дъждовно

време

Днес ще бъде облачно и отново на много места ще превалява дъжд, по-интензивен и продължителен главно в Южна България. От северозапад с до умерен вятър ще нахлува по-студен въздух, информират от НИМХ към БАН.

Във високите полета на Западна България, Предбалкана и на места в Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще са предимно между 1°-6°, максималните в повечето места ще са между 3° и 8°. В югоизточните райони на страната все още ще духа слаб югоизточен вятър и там дневните температури ще достигнат на места до 11-13°. През нощта срещу понеделник валежите в Западна България временно ще спрат.

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е близко да средното за януари.

В Пловдив облачността ще се запази и ще преобладава облачно и дъждовно време. Вятърът ще се преориентира от северозапад и температурите ще се понижат. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще бъдат между 7 и 13 градуса.

В планините ще се задържи облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен, в масивите от Източна България и силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top