Времето: Остава топло

Днес в сутрешните часове на места около водните басейни има условия за намалена видимост. През деня времето ще бъде слънчево с временно увеличение на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, по-ниски – по Черноморието. Минималните сутринта в по-голямата част от страната ще са между 10 и 15 градуса. За Пловдвив минимална температура 17, максимална 32 градуса.

Атмосферното налягане ще е около средното за месеца.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от север. На 1200 м дневната температура ще достигне около 26 градуса, на 2000 м – до 19 градуса.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са около 24 градуса, близки до температурата на морската вода, която е 22-24 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала.

В събота ще бъде все още предимно слънчево. Сутринта над източните райони ще има ниска облачност или мъгла. От североизток ще проникне малко по-хладен въздух и дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В неделя понижението на температурите ще продължи. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността и до вечерта на места в крайните западни райони ще превали.

Подобни статии

Top