Времето: Отново облаци и дъжд

razkysana obla4nost

Днес времето ще се задържи неустойчиво. Около и след пладне ще има значителна купесто-дъждовна облачност, на много места – с краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Почти без валежи ще остане в крайните източни райони. Вятърът ще е предимно слаб, за кратко – усилващ се по време на максималното развитие на купесто-дъждовната облачност. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса. За Пловдив 26 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е с променлива облачност, почти без валежи. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 21-23 градуса.

Преди пладне на повечето места в планините ще има разкъсана облачност. Около и след пладне, с развитие на купесто-дъждовна облачност, в повечето места ще превали и прегърми, а вятърът временно ще се усилва. По високите била и върховете ще има намалена видимост. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 18 градуса, на 2000 м – около 11 градуса.

В четвъртък облачността ще бъде разкъсана, преди обяд над по-голямата част от страната – временно намаляваща до слънчево. Около и след пладне купесто-дъждовна облачност ще се развива над Източна България и планините, където на места ще има и превалявания, придружени с гръмотевици.

В петък ще се усили вятърът от североизток. Превалявания с гръмотевици ще има главно в североизточните райони, а след пладне – и в планините на Югозападна България. Ще остане хладно за началото на юли, с дневни температури до 25-30 градуса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top