Времето: Отново опасни горещини в Пловдив

Днес времето отново ще бъде слънчево, сутринта – топло, след обяд – горещо, с максимални температури между 33 и 38 градуса. За Пловдив максимална температура до 33 градуса.

Остава в сила жълтият код за по-голямата част от страната. Опасни жеги ще има в 21 области. Това са Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Габрово, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.

Температурите в страната са над обичайните за началото на септември, без да достигат измерените досега екстремните стойности. Атмосферното налягане вече ще е малко по-ниско от средното.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максимални температури: около 30 градуса. Вълнението ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-27 градуса.

И в планините ще е слънчево и твърде топло. На 1200 м дневната температура ще достигне 27-28 градуса, на 2000 м – около 19-20 градуса. Вятърът по билата ще е от изток, предимно слаб.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали за кратко. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад и дневните температури ще са с градус-два по-ниски. В петък отново ще бъде слънчево и тихо, около и след обяд – горещо.

Подобни статии

Top